София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пет добри съвета при ползване на услугата „БЪРЗИ КРЕДИТИ“

Спешната нужда от пари може да ни изиграе лоша шега

5 годиниИкономика 1 Боряна Райчева

Кредитите винаги са били доста деликатна тема и ако не си запознат с някои от тънкостите за търсене на идеалната и добра оферта риска да се набуташ на високи лихви и скрити такси е твърде голям. В повечето случаи, притиснати от обстоятелствата клиентите забавят, че трябва да са малко по-детайлни и да обърнат внимание дори на по-дребните акценти, които ще им помогнат наистина да се измъкнат успешно и изгодно с подходящия кредитен инструмент. Обикновено клиентите делят възможностите за намиране на необходимите им пари на два вида – заем от банка или от фирма за бързи кредити. И двете финансови институции си имат своите преимущества и недостатъци. Коя обаче ще изберете е въпрос на индивидуален избор в зависимост от това с какво време разполагате и колко голям е размера на нужната сума.

Спешната нужда от пари може да ни изиграе лоша шега, тъй като в стремежа си да реагираме бързо се спираме на заем, който не само, че е доста скъп като услуга, но и се оказва неефективен. Затова ако решението ви е да ползвате услугата бързи кредити то е важно да знаете как да се ориентирате из океана от предложения, в които ще попаднете. Независимо, че страната ни е малка то се оказва, че кредитните компании, които разполагат с лиценз за предоставяне на такива услуги никак не са малко. Затова въпроса с намирането на коректна кредитна фирма е добре предварително да се обмисли, а не да се действа твърде емоционално и грешно. Именно на такива ситуации пък разчитат некоректните компании за бързи кредити, които на гърба на личната ни тревога се облагодетелстват и ни пробутват условия, които могат да ни закопаят, а не да ни помогнат в труден момент. Затова казваме, че избора на фирма за бързи кредити, които уж се грижат за нашето спокойствие е деликатен момент, който не е за подценяване. Затова сега ще ви представим пет основни правила, които повечето клиенти пренебрегват и затъват във финансови дългове повече отколкото очакват.

  1. Бързите кредити са решение в моменти, когато сме притиснати от обстоятелствата и имаме нужда много бързо да си стъпим на краката. За да останем удовлетворени от въпросната кредитна услуга обаче не е за пренебрегване факта, че на първо място стои избора на компания, на която да поверим финансовите си проблеми. Защото реално всички на пазара ще се отзоват, но за ваша сметка си остава оскъпяването и високите такси, които ще се наложи да плащате. Така, че едно десетминутно проучване и проверка на лоялните и отговорни към потребностите ви фирми за бързи кредити никак не е излишна. Знаете ли, че когато човек е емоционално нестабилен и изпаднал в безизходица се хваща като за сламка за всяка една реклама, на която попадне. Това е грешно и в повечето случаи клиентите остават недоволни от услугата, от която са се възползвали. Набързо сключен договор и получаването на желаната сума е само едната част от процеса. Последващите ангажименти от ваша страна се оказват твърде много, а таксите и лихвите не са такива каквито сте си мислили. Затова на дневен ред е да изберете фирма за бързи кредити, която е стабилна и предлага прозрачни условия за ползване на услугата. Запознайте се с всички такси, лихви, неустойки и всякакви други услуги, които могат да ви бъдат вменени без дори да забележите.

  2. Наричат ги бързи, защото действително обслужване е доста експедитивно, не се губи време, не затъвате повече и максимум до 30 минути можете да оперирате с парите, които са ви нужни. След като сте се запознали с първа точка и сте проучили компанията задължително проверете опциите за онлайн кандидатстване. Имено тук бързината на кандидатстване и постъпването на парите в сметката ви е по-бързо отколкото сте очаквали. Много от компаниите за бързо кредитиране въведоха тази форма за кандидатстване, тъй като тя е максимално улеснение за потребителите. Не се съобразявате по този начин с работно време, нито пък с това къде се намирате, защото се нуждаете единствено от виртуално приложение, от което да кандидатствате и то само с попълването и подаването на една единствена заявка.

  3. Не взимате повече отколкото ви е нужно. Честа грешка, която се допуска от потребителите да се застраховат и да кандидатстват за по-голям кредит. Обикновено излишъка се харчи безцелно и създава бъдещи проблеми при връщането му. Ето защо гледате отговорно на идеята да вземете пари на заем и да ги обслужвате съобразно условията на сключения с кредитора договор. Не забравяте, че бързия кредит не е субсидия, която ви се дава безвъзмездно, а е финансова услуга със строги правила и ангажимент от ваша страна като клиент. Харчете парите по предназначение, а не за ненужни вещи, които така или иначе са просто начин да задоволите егото си, но не и да изплувате от връхлетелите ви финансови проблеми.

  4. Когато бързия кредит е с погасителен срок 6-12 месеца то е възможно в даден момент да пропуснете вноска. Това определено ще си отрази на лихвите и таксите, които плащате. Бъдете коректни и си нагласете аларма за датата на падежа, в която следва да внасяте вноска според уговорката ви с кредитора. Всеки един забавен ден може да се отрази сериозно на кредитното ви досие и поради невнимание и небрежност да ви бъдат наложени санкции.

  5. Бързите кредити са вид финансови услуги, които са предназначени за по-дребни суми, които се връщат в кратки срокове. Идеята е когато се кандидатства за такъв заем да го погасите максимално бързо като идеята е да платите по-малко лихви и такси обслужване. Винаги избирате такъв продукт, който е оптимален за вашите индивидуални нужди. Ако искате потребителски заем до 3000 лева и имате възможност да внасяте по-големи вноски, то директно задайте това си намерение при попълването на формуляра за кандидатстване. Така няма да протакате изплащането на задължението във времето, а от там и самата услуга ще ви излезе доста по-изгодно.

В замисъла си бързите кредити са една много добра опция, която наистина може да ви извади от дъното и то много бързо. Ако спазвате изброените съвети и насоки за кандидатстване то определено ще останете доволни от ползването на финансовата услуга. Ако преди време кандидатстването и обслужването на бързите кредити не бе толкова популярно, то сега статистика показва, че интереса към тези заеми е наистина на едно доста високо ниво. Причината е в стабилизирането и легитимирането на фирмите за бързи кредити, както и защита на правата на потребителите, които ползват техните услуги.