София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Петима по делото "Орландовци" на свобода

Съдът остави в зад решетките 7 души от бандата

5 годиниПравосъдие 2 Боряна Райчева

Петима от общо дванадесетте задържани от при  полицейската акция в „Орландовци”, излизат на свобода. Това реши късно снощи Специализираният наказателен съд. Сред петимата, които са пуснати  са и двама  непълнолетни, които са с мярка надзор на инспектор от детска педагогическа стая.
 
В ареста остават седем души, между които са и двамата полицаи от Второ РПУ в София, както и соченият за ръководител на бандата Коце Борисов, по известен като Коце Белия.
 
Припомняме, че акцията се проведе на 7-ми март в столичния квартал "Орландовци", като първоначално бяха задържани 14 души, а след това прокуратурата повдигана обвинение към 12 от тях и ги задържа за 72 часа, като по-късно  поиска от съда те да останат зад решетките за постоянно. 
 
Обвиненията срещу тях са за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици и акцизни стоки без бандерол и  извършване на кражби и грабежи на територията на цялата страна.
 
След решението на съда, от държавното обвинение отказаха коментар, а защитниците бяха категорични, че доказателства за вина на клиентите им няма.