София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Петима полицаи пострадаха при сблъсъци с роми

Жандармерия и полиция патрулират в цял Мъглиж

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Петима полицаи пострадаха снощи при сблъсъци с роми в град Мъглиж. Жандармерия и засилено полицейско присъствие има в махалата тази сутрин, но напрежението вече е овладяно, съобщи на извънреден брифинг тази сутрин старши комисар Георги Хаджиев, директор на ОД на МВР Стара Загора.

По случая има задържани двама души, трети се издирва.

До ескалация на напрежението се стигна след като служителите на реда се отзовали на сигнал за нерегламентирани състезания с каруци в село Черганово, където при извършване на проверката полицай от РУ-Казанлък е бил ухапан.

В резултат на това, в 18.00 часа е започнала специализираната полицейска операция на полиция и жандармерия с цел задържане на лицата, които са оказали съпротива на при полицейската проверка.  Полицаите са ранени на излизане от махалата, след като са арестували хората, за които са отишли. На излизане те са били атакувани с камъни, летящи предмети. За щастие органите на реда са само с повърхностни наранявания.  

Нанесени са материални щети върху полицейската техника.

Полицейски патрули и жандармерия са разположени в целия град тази сутрин.

Припомняме, че в събота, при тежка катастрофа край Казанлък, загинаха двама млади хора, а причината е изскочила на пътя каруца. На следващия ден улица е затворена нерегламентирано, за да се провеждат тези състезания с каруци. Граждани се оплакват, че пътят е затворен и това е причината за полицейската акция в Черганово.