Гледай
на живо

Петролен разлив в Тексас след удар между два плавателни съда

Всеки един от тях е превозвал около 25 хиляди тона петролни продукти.

Петролен разлив в Тексас след удар между два плавателни съда Петролен танкер и влекач, транспортиращ две петролни баржи, се сблъскаха в корабния канал в Хюстън, ... thumbnail text

Петролен танкер и влекач, транспортиращ две петролни баржи, се сблъскаха в корабния канал в Хюстън, американския щат Тексас. Тонове петролни продукти са изтекли във водата. изсипвайки огромно количество рафиниран продукт в залива Галвестън и предавайки силен газообразен мирис, проникнал във вътрешността. Това съобщиха в изявление от бреговата охрана на САЩ. 

В резултат на сблъсъка една от баржите се е преобърнала, а втората е повредена, като всяка една от тях е превозвала около 25 хиляди тона петролни продукти. Течността, изтичаща в залива, е лесно запалима, токсична за морския живот и може да бъде смъртоносна за всеки, който я погълне.

До момента няма информация за големината на разлива. Няма данни за жертви и пострадали.

Части от федералния корабен канал, който е транзитен път за кораби по света, превозващи суров нефт и газ в Хюстън, остава затворен.

Персонал от специализирани служби участва в операцията по премахване на последиците от разлива на петролни продукти. Спасителните служби следят и качеството на въздуха.