София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ПЕТЪК, 13-ТИ, ПАРИЖ, 2015 Г.

ТОГАВА? КОЙ ИМА ИНТЕРЕС И КОЙ ГО МОЖЕ?

8 годиниПолитика 12 Боряна Райчева

Не, не съм Шарли. И никога няма да бъда такъв лицемерен, фалшив, и двойностандартен мерзавец. И да - моите най-искрени съболезнования на невинните жертви. Заслужават вашето състрадание, съпричастност, цветя и свещи пред френските посолства, и всякаква морална подкрепа.

И не, не им се сърдете, че те не оказват никаква подобна морална подкрепа нито на сирийските деца, нито на децата и жертвите от Донбас, нито от Нигерия, нито от която и да е от другите горещи точки, където се лее човешка кръв в промишлени сатанински количества, като в скотобойна, размножена по 100-200 места. Само че не става дума за скот, а именно за хора. С различен цвят на кожата, с различни езици, от различни народности, но с едно общо качество: неудобни за нещо, или необходими за същото, но само и единствено във вид на трупове. Геополитика, полит-технологии, борба за власт, статус, банкова система на едни специфични “хора”, и нищо лично.

Защо да не им се сърдите ли? Защото те просто не знаят! Да, не се шегувам - във Франция, и в голямата част от Западна Европа има такъв тежък оловен дезинформационен похлупак, монтиран от “политкоректните” (нужните за целите на глобалните бансктери) СМРАД, че хората, седнали пред някога синия малък екран, наистина не знаят! И, което е по-лошо, знаят нещата наопъки - на тях им представят от десетилетия огледалния образ на това, което всъщност е станало. Ако тези хора знаеха, какво наистина стана в Югославия, Либия, Ирак, Сирия, Донбас, Латинска Америка, и още няколко десетки горещи точки по света, те отдавна щяха да излезат по площадите на големите си градове, и да уволнят с бой сегашните си управници.

За ужаса на “петък, тринайсти, 2015 в Париж” вече ви пишат сочно, напоително, сърцераздирателно, текат реки от сополи, сълзи, и учестено дишане. Нормално. Винаги трябва да ви занимават с фрагментите, с подробностите, но никога няма да ви покажат цялата картина, причинно-следствените връзки за нея.

Правят се внушения, краткият, но всъщност шарен списък на който е:

  1. Виновен е ислямът. Спонтанният извод е - вън всички мюсюлмани от Европа! Ще гласувам за този, който ми го обещае! И аз от своя страна обещавам да не се възмущавам, когато видя, че ги разстрелват по улиците, или ги мачкат с по-груби средства.
  2. Виновни са пришълците, лъже-бежанците. Ответната реакция всъщност беше светкавична - още същата вечер запалиха лагер на лъже-бежанците в Кале.
  3. Виновен е ИДИЛ. Те взеха отговорността, похвалиха се! А за това, че ИДИЛ е дошъл чак до Париж, и избиват французи, точно както избиваха заложниците-руснаците в Норд-ост, виновна е Русия, и Путин, който ги вбеси с бомбардировките си от 01.10.2015!
  4. Виновни са евро-политиците, и най-вече сегашните глави на западните евро-държави! С тази си тъпа, малоумна, и късогледа политика създадоха тези уязвимости!
  5. Виновен е световният тероризъм! Къде е това, какво е, къде му е адреса, лицето, контактните данни, идеологията, не се пита! Ще го победим с “Аз не се страхувам!”, “Аз съм Шарли”, “С толерантност, и дипломация”, “Ще ги интегрираме въпреки всичко цивилизационно”, “ние сме против насилието”, и прочее тежки безумия, с които някак си трябва да убедим хиените в средата на овцете да станат вегетарианци, и да запеят “Харе Кришна!”

Списъкът, естествено, може да бъде продължен с едни или други вариации на тези прости клишета, но важната част от задачата вече е свършена: обществото е наплашено, объркано. Не знае, откъде ще му дойде, гневно е, и има тежки претенции към политици, политики, и институции, без да знае - какво точно иска и откъде точно му идва. СМРАД нагнетяват с едни и същи мантри от сутрин до вечер “драгите зрители”, но не знаят, не казват, и не обясняват главното.

Кое е главното ли? Ами същото, каквото е било - откакто свят светува: отговорът на главните класически въпроси от древността, до наши дни:

1. Кой има полза? Кому е изгодно? Кой има нужда от това? И защо именно?

2. Кой има възможност да го направи? Кой има технологическа, квалификационна, организационна, финансова, кадрова, и друга мощ да го направи? Кой го е правил по този начин и преди, ако щете?

Само отговорът на тези два главни въпроса, и субектът, който съответства и на двата едновременно, а не само на единия, е верният отговор на задачата.

Ако искате, (ако ви се чете), да разгледаме тези клишета, пробутвани от СМРАД, за да видим, дали подхождат. След това ще видим посоките на големите днешни интереси на големите днешни играчи, за да видим - дали някой от тях не отговаря на тези два въпроса едновременно, искате ли?

Първо, ще ви дам няколко джокера:

  • крещели са Аллаху екбер!
  • викали са, че това е отмъщение за Сирия.
  • направено е синхронизирано, минимум в 6 точки едновременно.
  • Оланд беше започнал да говори за сътрудничество с Русия;
  • това се случва точно ден преди преговорите за Сирия във Виена;
  • това става след изтласкването на ИДИЛ от Синджар в Ирак (прекъсва важен снабдителен път за ИДИЛ между Ракка, и Мосул);
  • трябва да се настрои населението срещу Русия - някой трябва да е виновен за бомбардировките в Сирия; На 12.10.2015 ЕС настояват Москва да спре бомбардировките, САЩ им пригласят (или заповядват на всички). Накратко, заповядват на Русия да спре това, което те уж са правили преди това, цяла година. И което те правиха незаконно, за разлика от Русия.
  • на 13.11.2015 главата на турската разведка Хакан Фидан съвсем сериозно предложи да се признае ИДИЛ за държава; Същото е цитирано и от AWD News.
  • на 05.10.2015 Франция казва, че ще си помисли много сериозно, дали да подкрепи Трансатлантическото търговско споразумение, ако не бъдат отчетени нейните интереси. Напомням - това е същото това ТПТИ, което е крайната цел за унищожението на всякакви остатъци от държавни суверинитети даже и за западно-европейските страни. И което е кръвно, спешно, остро необходимо за САЩ да бъде подписано колкото се може по-скоро, преди техният ЕС да се е разпаднал окончателно.

Напомням:

  • САЩ уж бомбардират ИДИЛ цяла година. Твърдят за 10,000 убити идилци. Които обаче никой никъде не е виждал. Няма отмъщение, няма джихад, няма фетви срещу САЩ. Няма даже мрънкане.
  • Русия бомбардира от месец и нещо. Според САЩ - бомбардира не ИДИЛ, а все умерената сирийска опозиция, и други опозиционери, все хубави хора. Но в резултат (кой знае защо) именно ИДИЛ сипят закани и заплахи срещу Русия, много са и сърдити;
  • Франция бомбардира от няма месец. Бомбардировките им са направо почесвания, в сравнение с денонощните бомбардировки от Русия. Преди края на септември бомбардираше, ама съгласувано със САЩ, и Израел. Което означава по-скоро доставки от въздуха, отколкото истински бомбардировки. И получи терористична операция, която изисква минимум 1 месец и нещо подготовка, в 6 места в столицата Париж, с над 150 убити.

И най-важното: откога има ислямски тероризъм: От края на ноември 1973. Защо? Писал съм - кое историческо събитие дава началото на това явление.

Толкова за джокерите. Мога да дам и още доста, но и тези не са малко. Даже са предостатъчни. Да започваме.

  1. Виновен е ислямът. Да, крещят Аллаху екбер! Да, сурите в Корана съдържат препоръки за особено мъчително унищожение на неверниците, така е. Това е свещена книга, където наставленията за нечовешко отношение към другомислещите са подробно описани. Само, че, в света има над 1 млрд мюсюлмани. Огромната част от които са си съвсем нормални, прилични хора. Даже мнозинството от тях са си добри хора, не само със себеподобните си. А тези, които практикуват този нечовешки сатанизъм, като ИДИЛ (30,000-80,000), са някакви малки части от процента. Във Франция, Германия, и в другите западно-европейски страни живеят милиони мюсюлмани. С тях, и тяхната интеграция има определени проблеми, които в сегашния политически модел са направо нерешими. Но това не е отговор на двата същностни въпроси: те нито имат интерес, нито го могат. Не и по този начин.
  2. Виновни са пришълците, лъже-бежанците. Да, сред лъже-бежанците огромната част са си наистина бойци-главорези от ИДИЛ. Това е армия за нахлуване, безспорно. Те само донякъде обаче отговарят на втория въпрос - те биха могли..но не просто така. И още по-неубедително отговарят на първия - кой има полза? Тази неубедителност се компенсира от СМРАД с внушението, че достатъчно условие да организираш терористичен акт, да вложиш в неговата подготовка маса обучение, снабдяване, логистика, време, пари, и координация, е да си просто мюсюлманин. Щом си мюсюлманин, значи, любимото ти занятие е ако не да режеш главите на неверниците, то поне да организираш терористични актове в големите им градове, даже направо в столиците им, нали така?
  3. Виновен е ИДИЛ. Да, ИДИЛ направо официално взе отговорността за това. Да, ИДИЛ отговарят (но крайно неубедително, от технологично-организационна гледна точка) на втория въпрос: кой може да го направи. Въпреки, че подобна операция не им е съвсем по възможностите. Но ИДИЛ също неубедително съответстват на първия въпрос: кой има полза? Освен това, нека не забравяме, че ИДИЛ изобщо не са самородна армия. Те са последната нерегулярна и боеспособна армия на САЩ, не на някой друг. И САЩ не го крият. Признава си го и Хилъри Клинтън. Джон Маккейн си се снима с тях. Същото повтаря и Барак Хусейн Обама. Те си ги обучават, от обучените умерени остават едва 4-5, при цена от 500 млн за обучението им, но тури му пепел. Снабдяват си ги с тойоти, охраняват си ги с Апачи, военната техника “попада” у тях с хиляди. Ако всичко това е вярно (а то е - натиснете на хипервръзките, ако не вярвате), излиза, че ИДИЛ самостоятено такова нещо няма да направят. Не могат. Трябва някой да ги накара. И специално това, даже и да ги накарат, пак няма да могат. Друг им е профила. Но щом те са поели отговорността, значи, им е казано. Също като с поетата отговорност за руския самолет над Синай, където загинаха 224 човека. Те казаха, че са те, но всъщност нямат ПВО, което да свали граждански самолет на над 8000 метра височина. Значи, САЩ дотук само за няма 1-2 седмици двукратно ги накараха да вземат отговорност за нещо, което не са направили. Някакви мисли?
  4. Виновни са евро-политиците. Това, че евро-политиците, от типа на Меркел, Оланд, и тям подобни говорят неща, които само хора, тежко ранени в главата, или с не много силен ум биха говорили, е медицински факт, с който няма смисъл да се спори. Също като с българоезичните марионетки Плевнелиев, и Борисов. Това са нещастници, които вземат самостоятелно само едно решение в живота си - кога да посещават тоалетната. Те могат да носят някаква вина пред народите си, безусловно. Но това са хора-марионетки, които изпълняват чужда управленска воля. Очевидно е. На всички тях буквално им е заповядано държавите да престанат да работят като такива, да престанат да бъдат такива. И всички държавни институции работят зле, и се влошават не по силата на някакви естествени природни закони, или поряди някаква тяхна лична глупост, а защото това са марионетки. Значи, вината на тези нещастници е само опосредствена.
  5. Виновен е световният тероризъм! Тази “версия” даже не искам да ви губя времето да я коментирам. Щом сте стигнали с четеното дотук, значи, сте мислещи, четящи, здравомислещи хора.

Излиза, че това, което ни натрапват СМРАД, дрънчи на кухо, и фалшиво, както обикновено. Както беше с кулите на 11 септември, както беше с Брейвик, както беше със Шарли Ебдо в началото на годината, и с маса други фалшиви лоши театрални постановки, изпълнени от некадърни режисьори, и дваж по-некадърни актьори. Язък им за великия Холивуд, дето се вика, и за милионните хонорари на артистите им там.

Тогава? Кой има интерес, и кой го може?

Ами вижте още веднъж жокерите горе. Помислихте ли си? Добре, айде - още няколко:

- всички терористи са убити. Няма кой да каже, и да разкаже. Тайната остава покрита с мрак. Също като на 9/11, и Шарли Ебдо. Съвпадения, какво да се прави.

- захвата на заложниците в Батаклан беше пълно копие на захвата на театъра на Дубровка, по време на постановката Норд-ост, в Москва. В Москва беше изпълнен от чеченци, но организаторите им бяха други.

- и на 11 септември намериха непокътнати паспорти (въпреки температури, според които даже и бетона, и метала са станали на прах), и тук. Благодарение тези паспорти ни построиха версията “кой е виновен”, и се започна.

- и на Шарли Ебдо, и сега имаше фалшиви постановки (разстрела на легналия полицай), и на фалшиви актьори (една и съща “жертва” е участник пред камери и фотоапарати на 3 терористични акта в САЩ, и сега, в Париж)

- и пак ви повтарям - такава операция, синхронно, в 6 места, в мегаполис, изисква над 1 месец подготовка. При това - не за диви главорези, които не знаят - за какво служи тоалетната, и живеят в 12-13 век, а за сериозни спецслужби на големи и силни държави! на държави, чиито спецслужби имат опит! Само такива големи и силни държави, с такива големи и опитни служби, отговарят на втория въпрос: “кой го може?”. Служба, която може да организира:

  • Южнокорейския самолет, взривен от американците над Далечния Изток през 1983, уж от името на СССР;
  • Взривяването от американските и израилските спецслужби на кулите-близнаци в Ню-Йорк, 9/11;
  • Бостънския терористичен акт;
  • Авиакатастрофата със самолета на президента на Полша Качински под Смоленск;
  • Разстрела, уж от самотния стрелец Андерш Брейвик на лагера с децата на норвежкия елит;
  • Свалянето на Боинга над Донбас;
  • Взривяването на автобуса във Волноваха, уж неизвестно от кого, и неизвестно защо;
  • Разстрела, пак уж от ислямисти на “журналистите” от «Шарли Ебдо» в Париж;
  • Свалянето на самолета над Синай;
  • “Изчезването” на малайския боинг в Тихия океан.

Такива спецслужби, които да отговарят на въпроса “кой го може” са само няколко в света. Великобритания, Русия, САЩ, Израел. Това не е по силите даже на Китай, Турция, Япония, Франция, Германия, или друга страна.

Сега остана да видим - кои от тези страни отговарят на първия въпрос: “Кой има полза?”. Напомням основните вектори на интересите, и посланията:

  • Оланд трябва да забрави даже да говори за сътрудничество с Русия;
  • Франция трябва да подпише ТПТИ. Боя върху Франция трябва да накара и Меркел да вземе по-бързо подобно решение. В това число и на преговорите за Сирия във Виена. Иначе... виж Петък, 13, Париж, 2015.
  • ИДИЛ е армия, оръжие на САЩ. И за спасяването и е задействана и Турция, от самото начало;
  • Начало на ислямски тероризъм: от края на ноември 1973. Вижте - кой го създаде. Още е жив.

Вие за колко отговора на този въпрос се сетихте? За колко държави? И за коя? Е, и аз за толкова.

Нещо да сбъркахме?

___

Автор: Пламен Пасков 

Още от Пламен Пасков в Евроком