Гледай
на живо

Петър Белберов и Севда Асенова са носители на купа "Странджа"

Тримата ни финалисти без грешка в последните мачове

Петър Белберов и Севда Асенова са носители на купа "Странджа" Петър Белберов и Севда Асенова бяха определени за носители на купа "Странджа" от 69-ото издание на м... thumbnail text

Петър Белберов и Севда Асенова бяха определени за носители на купа "Странджа" от 69-ото издание на международния боксов турнир, който завърши в зала "София".

Те спечелиха титлите съответно в кат. +91 кг при мъжете и до 48 кг при жените и заслужиха призовете за най-добри боксьори на турнира.

При мъжете за първи подгласник на българина бе определен Кришан Викас от Индия, победител в кат. до 75 кг, а за втори подгласник - Кишоун Дейвис от САЩ, който спечели златото при 60-килограмовите. 

Подгласнички на Асенова станаха шампионката до 60 кг Мира Потконен (Фин) и Киан Ли от Китай, златна медалистка в кат. до 75 кг.

Освен с купите, носителите на трофеите бяха наградени и с ваучери за 5-дневна почивка за двама в курорта Албена.

Освен Белберов, и другите ни двама финалисти спечелиха своите мачове и взеха титлите от турнира  - Боян Асенов (кат. до 56 кг), Радослав Панталеев (91).

Най-малкият от тримата братя Асенови – Боян, се окичи със златния медал при своя дебют на международната сцена при мъжете. Той победи Шахриер Ахмедов от Русия с 4:1 съдийски гласа.

В категория до 91 кг Радослав Панталеев направо разби съперника си от Иран Салар Голами. Българинът изглеждаше като разярен бик на ринга и под бурните овации на публиката бе на път да откаже съперника си. Съдиите бяха повече от категорични, като присъдиха победа с 5:0 с най-голяма разлика в точките от всички срещи на турнира. За Панталеев  това бе втора титла от турнира, след тази през 2015 година…