София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Петър Витанов: Изказването на Борисов е махленско

Включването на Иво Христов към евролистата е логично

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Вторият в листата на БСП за евроизборите - депутатът Петър Витанов, нарече изказването на премиера Бойко Борисов, че "Иво Христов и Корнелия Нинова се споглеждали" на пленума на БСП, "махленско". 

"Те стояха един към друг с гръб, не знам как са могли да се споглеждат", уточни Витанов в студиото на Би Ти Ви.

Той определи гласуването на пленума за новата листа като демократично и подчерта, че БСП е партия, отстояваща европейските ценности. 

По негови думи Сергей Станишев не е бил включен в листата заради "голямата му ангажираност" като председател на групата на ПЕС в европарламента.

На въпрос на водещия не е ли неправомерно включването на Иво Христов в листата на БСП, тъй като той е шеф на кабинета на президента Румен Радев,Витанов отговори, че това е съвсем естествено, "ако се познава политическата биография" на Иво Христов, който бил убеден левичар.

Петър Витанов каза още, че тяхната партия се бори за победа, което включвало да вкарат поне седем депутати в европарламента.

На уточняващия въпрос на водещия, че според прогнози толкова ще имат и ГЕРБ, Витанов коментира, че вижда победата на БСП във формат "седем плюс още един депутат".