София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Пиян шофьор помля три коли близо на пътя Монтана - Лом

При тежката катастрофата мъж загина, дете и четирима други са ранени

7 годиниИнциденти 16 Боряна Райчева

Тежка катастроха на пътя Монтана - Лом. Произшествието се е разиграло към 16:30 часа в сряда. 24- годишният Венцислав Тодоров от село Връбница пътувал с пълен с хора „Опел Астра“ от село Габровица на кръстовището с републиканския път II – 81 не спирял на знак „Стоп“ и излетял с висока скорост на платното. 38-годишният Пламен Николов се прибирал от Монтана към Лом с джип „БМВ”, в който бил и синът му Веселин, когато видял летящия „Опел”, опитвайки се да избегне удара, завил наляво, но автомобилът се забил в него странично.

В същия момент в джипа се ударила и „Алфа Ромео” с водач Н. Л. 31 години, която се движела от Лом към Монтана. От двойния сблъсък „БМВ“-то се обърнало по таван, а „Опелът“ влетял в двора на къщата край пътя. Загинал е 47- годишния Пламен Весков, който се возел на задната седална на „Опела“.

Петима от хората в колите са ранени и транспонтирани в болницата в Монтана. Най- тежко е състоянието на бащата и сина от обърналия се по таван джип. 13- годишното момче е с черепно- мозъчна травма и разкъсвания на коремни органи. Лекарите се борят за живота му. Останалите пострадали са с множество фрактури и травми. Шофьорът на „Опела“ Венцислав Димитров“ се опитал да избяга в близкото село.

По- късно бил открит и задържан от полицията. При последвалата проверка с дрегер е отчела 1 промил алкохол. Мъжът обаче твърдял, че колата е карала майка му. По случая е образувано досъдебно производство.