София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ПИЯН ШОФЬОР УБИ КОЛОЕЗДАЧ

ДРЕГЕРЪТ Е ПОКАЗАЛ 1,60 ПРОМИЛА АЛКОХОЛ

9 годиниКрими 1 Боряна Райчева

    Пиян шофьор прегази и уби 43-годишен колоездач на пътя от Самоков за Мальовица. След това се е опитал да скрие тялото, но полицията е успяла да го задържи. Извършителят на престъплението е с криминално досие и има регистрация в полицията за кражба, незаконна сеч и шофиране без книжка.
    Причината за инцидента е употреба на алкохол и несъобразена скорост. По данни на Нова телевизия шофьорът на автомобила е Любомир Ковачки, който се оказва далечен роднина на бизнесмена Христо Ковачки. Любомир е загубил контрол над лекия автомобил и е навлязъл в насрещното платно, където бил и колоездачът.  43-годишният велосипедист е починал на място.
    Тези дни загиналият мъж е трябвало да отпразнува своя 44-ти рожден ден.
По случая е образувано досъдебно производство.
    Когато прокуратурата е пристигнала на местопрестъплението е станало ясно, че Ковачки е пътувал със своята съпруга, която обаче си е тръгнала от мястото на инцидента. С дрегер е направен тест за употреба на алкохол, като апаратът е отчел 1.6 промила алкохол в кръвта.
    В момента окръжната прокуратура в София събира доказателства за това кой е управлявал автомобила. От разследването става ясно, че тялото на жертвата е изместено от мястото на катастрофата, съобщават от прокуратурата.
    По случая е назначена  ДНК – експертиза, взети са биологични следи от волана на автомобила и се разпитват свидетели, включително и собственикът на лекия автомобил, тъй като Ковачки е взел превозното средство без знанието на истинския притежател.
    Очаква се до дни да бъде повдигнато обвинение към лицето, което е управлявало автомобила.