София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Писането като спасение от болестта

Разказва младият писалет Иво Христов

6 годиниОбщество 32 Боряна Райчева

Преди няколко месеца  репортерът Боряна Райчева разаказа в предаването  „Отблизо“ по телевизия  „Евроком“ драматичната, но и вдъхновяваща история на 16-годишно момче от Радомир, което за крехката си възраст преживява 4 мозъчни операции, на които сякаш, за да уравновеси везните на болката и надеждата, противопоставя 5 написани и издадени свои книги. Срещаме се с Иво Христов, за да ни разкаже за последната от тях.
Актьорът Ивайло Захариев подкрепя Ива от издаването на първата му книга до днес, заставайки зад всички кампани, които набират средства за лечението му, както и зад таланта, отключено от жаждата му за живот.
Иво вече е научил този най-труден за усвояване урок, платил е ценатата и сякаш вече е време да изживее своето коледно чудо.
След  предстоящият преглед в Германия, следва оферта от Америка,  която засега обещава само две неща – сума с много нули, но и пълно оздравяване и живот, в който болката ще отстъпи изцяло на таланта. А докато я чака Иво си пожелава само да е здрав и повече хора да прочетат книгата му „Изпусната любов“ и да присъстват на премиерата на 19-ти декември от 19:00 часа в Gotham club в София.