София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пламен Георгиев е най-известният собственик на тераса у нас

Коментар на Таня Георгиева от в. "Сега" в предаването "ЕвроДиков"

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

"Пламен Георгиев стана най-известният собственик на тераса у нас." Това заяви в предаването "ЕвроДиков" журналистът от вестник "Сега" Таня Георгиева. Георгиева коментира още, че казусът с балкона на шефа на КПКОНПИ влязъл толкова силно в обществения дневен ред, тъй като самият Георгиев се е дължал нагло и предизвикал острата реакция срещу  себе си.
 
По думите на Георгиева, именно терасата на председателя на антикорупционния орган е станал казусът на България, заради  неговото служебно положение. Журналистката изтъкна и това, че в цялата тази объркана история така и не е станало ясно каква точно е цента на закупената тераса, като тя припомни, че Георгиев е представил четири различни суми.
 
Отношение по казуса взе и председателят на управителния съвет на Камарата на архитектите в България Борикслав Игнатов, който коментира, че решението на уволненият преди дни директора на столичния строителен надзор Влади Калинов, че терасата е законна, влиза в колизия с нормите в ЗУТ. Игнатов обясни още, че има мода в стоежа на незаконни постройки по високите етажи на сградите. 
 
Освен всичко друго, председателят на Камарата на архитектите в България припомни и че сделките с изграждането на тези строежи не облагат с данъци и това ощетява държавния бюджет.
 
"Това са принципни неща, които ние от Камарата настояваме ясно да се решат. В ЗУТ са доста ясно разписани и в момента, но има някои вратички, които позволяват различни тълкувания", заяви още Игнатов.