София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пламен Георгиев иска да съди общината заради терасата си

Вчера подаде оставка

пропускане
5 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Пламен Георгиев - бившият вече шеф на Антокорупционната комисия, обяви, че данъчната му ревизия е приключила вчера. Затова е подавал и оставка. По думите му заключението на НАП е, че няма несъответствия в доходите на семейството. Така приключва казусът с терасата по отношение на председателя на антикорупционната комисия.

Първоначалната проверка на община Слатина завърши със становището, че почти 60 квадрата от навесите са незаконни. Шефът на столичния строителен надзор Влади Калинов реши да обезсили това становище и се раздели с поста си. Тогава Калинов се позова на декларация на бившия собственик, в която пише, че е строил тези навеси, преди да бъде издаден Акт 16 на сградата.

Георгиев обмисля да съди общината заради това, че през 2012 г., преди да купи апартамента, е било установено незаконно строителство и нищо не е направено. Юристи обаче отбелязват, че когато купуваш нещо, притежаваш и активите и пасивите, така че ако Георгиев е купил имота с незаконно строителство, то той трябва да понесе последствията от това.