София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пламен Георгиев: Случаят с терасата ми беше безумно внушение

Бившият шеф на КПКОНПИ се оплака от системни заплахи

5 годиниПравосъдие 1 Боряна Райчева

Бившият началник на комисията по антикорупция Пламен Георгиев заяви, че решението му да се откаже от поста е било лично и не е било дискутирано предварително с премиера Бойко Борисов. По думите му той е изчакал да приключи проверката относно незаконната тераса, която притежава, и след това е подал оставка. 

Георгиев информира, че от месеци получава заплахи за себе си и семейството и по тази причина от 5 месеца насам се придвижва с охрана. 

Скандално въвлеченият в "Апартаментгейт" прокурор заяви, че обвиненията срещу него са "безумно внушение", с което се опитват да дискредитират него и работата на КПКОНПИ. Георгиев е категоричен, че комисията е успява да си върши работата. 

"За последните 2 години комисията е отнела 40 млн. лева имущество с влезли в сила решения на съда. Това няма как да няма отговор. Имаме искове за над 3 млрд. лева, внесени в съда. За мен ще издържат в съда. Ние сме убедени в това".

Припомняме, че утре предстои да бъде решена кандидатурата на Пламен Георгиев отново да се върне като прокурор в Специализираната прокуратура.