София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Пламен Пасков: Крайно време е Постановление 208 да бъде отменено

„Силата на полицията е пречупена, щом не може да се защити от циганите“

7 годиниПолитика 11 Боряна Райчева

Крайно време е Постановление 208 за настаняване на бежанци в българските градове, да бъде отменено. Това е нещо, което президента Румен Радев обеща в предизборната си кампания и то трябва да бъде изпълнено. Това заяви политическият анализатор Пламен Пасков в предаването „Делници“ на телевизия Евроком.

Той призова да се направи ревизия на концесионните договори. Ако има работещи държавни органи това ще се направи. Когато внесеното в банките е ясно на данъчните инспектори, тогава ще изпълним американския модел, коментира Пасков.

Трябва да се въведе наказателна отговорност към политиците, само тогава ще има политическа отговорност, заяви политическият анализатор.

По думите му държавата умишлено експлоатира престъпността. Когато циганите започнат да преследват полицаите, а те не могат да ги подгонят, защото закона ги спира, то силата е пречупена. Трябва да има наказания за престъпленията.

Всеки данъкоплатец трябва да има правото да притежава автоматично огнестрелно оръжие, за да може да се предпази срещу битовата престъпност. Според закона, у нас трябва да имаме същото оръжие като престъпниците, за да не ни осъдят, т.е. ако в дома ни влезе крадец с шило, а ние решим да се защитим, то трябва да го направим със същото оръжие.