София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ПЛАМЕН ПАСКОВ – ПОЛИТИЧЕСКИ ОБЗОР НА 2015-ТА ГОДИНА

„ТЕРМИНАЛ 2 НЕ Е РЕШЕНИЕ НА НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ“

8 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

Политическият анализатор Пламен Пасков представи своя политически обзор за 2015-та година в пряка връзка в предаването „Делници“ по телевизия „Евроком“.

Той направи геополитически анализ на Русия и коментира руско-българските отношения. Според него влошаването на отношенията е факт, но е възможно те да бъдат възстановени.
Пасков не пропусна да отбележи и скандалът около нашумелия напоследък филм на „Ал Джазира“. Анализаторът смята, че това е пореден информационен инструмент за пропаганда, чиято цел е да „насъсква“ зрителя срещу държави като България и Русия. По негови думи, такъв тип филми „обръщат геноцида на 180 градуса.“
Свалянето на предаването на Петър Волгин пък, според Пасков, е началото на едни кадрови промени, които ще засегнат водещите български телевизии.
Политическият анализатор засегна темите за лъже-бежанския поток и неговите последствия за страната, за управляваните управляващи политици на страната и това дали Ахмед Доган ще се върне в политиката.
Въпреки всички мрачни прогнози, Пламен Пасков изрази своето успокоение, че българският народ все повече започва да се пробужда. На въпроса, зададен му от зрител на „Евроком“ как може страната ни да се излекува от гнета и мизерията, той отговори, че първо трябва да се борим не срещу последствията, а срещу причините.

Вижте ВИДЕОЗАПИСА с целия разговор с Пламен Пасков в предаването "Делници", 22.12.2015 г.

Още от Пламен Пасков в Евроком