София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пламен Пасков: През България не минават бежанци, а главорези!

Липсата на заплаха от тероризъм в България е грозна пропаганда, коментира гостът на „Делници“

8 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Няма как да си „стиснем очите“ за организирането на терористични акции в България, заяви в студиото на „Делници“ политическият анализатор Пламен Пасков.

Гостът коментира, че тероризъм в България съществува и опасността от явлението произхожда от факта, че то не е нещо самородно, а „инструмент“, „оръжие“ за получаване на конкретни резултати на по-високо ниво.

Ключовата геопололитическа територия, която заема България, е предпоставка тя да бъде превърната в мрежа на подобен вид организации, а преминаването на огромно количество бежанци през страната е навлизане през границата не просто на хора, „бягащи“ от опасността, а на „главорези“ със съсвем конкретна мисия, коментира Пасков.

Гостът на „Делници“ припомни на зрителите информацията, която предостави от мястото на събитието преди време Петър Низамов, познат като „ловецът на мигранти“, относно броя на имигрантите, навлизащи незаконно в страната, който се равнява на повече от 1000 човека на ден.