София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пламен Узунов: Няма да подам оставка

Съветникът на президента Радев е на мнение, че снимките са изкарани от контекста

7 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Съветникът на президента Румен Радев - Пламен Узунов, след като в последните дни се разрази скандал във връзка с негови снимки като Хитлер съобщи, че неговото решение е да не подава оставка. Той е на мнение, че целта на този скандал е да дискредитират него и президентската институция.

"Незабавно, след като тези снимки бяха умишлено разпространени, запознах президента със ситуацията. Той е трезво мислещ човек и няма да се поддаде на тези провокации", коментира Узунов. Той е на мнение, че снимките са изкарани от контекста.

"Използвам случая да се извиня на всички онези, които се поддадоха на тези манипулации и повярваха, че с поведението си съм станал причина този образ да бъде в медиите днес", посочи съветникът на президента. Той заяви, че знае кой седи зад това публикуване, но ще обяви имената им по-късно, когато разполага с достатъчно доказателства. Узунов коментира, че ще сезира съответните органи.