София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Пламен Узунов посети неочаквано българо-турската граница

След това министър Узунов се е отправил към ГКПП Лесово

7 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

Служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов е направил изненадващо посещение в гранична полиция на българо-турската граница, съобщиха от МВР. Той е пристигнал тази сутрин в 7.00 ч. в РДГП Елхово.
Целта на посещението е да се убедя в ефективната охрана на границата и да се срещна лично с професионалния състав, изпълняващ отговорната задача за защита на българската държавна граница, коментира встъпилият в длъжност служебен министър.
Дежурният на Регионалния координационен център е докладвал на министъра за състоянието на оперативната обстановка по българо-турската граница и техническото състояние на използваните системи за наблюдение и охрана на границата. Вътрешният министър е приел доклада на дежурните и ръководния състав за оперативната обстановка и организацията на работа. Той се е запознал с условията, при които граничните полицаи работят, както и с техническата обезпеченост на граничния пункт.
След това министър Узунов се е отправил към ГКПП Лесово, за да се запознае със ситуацията на граничния пункт и състоянието на граничното възпрепятстващо съоръжение.