София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Плевнелиев: България е готова да привлича мегафабрики

Не трябва да изпускаме възможността за "Фолксваген", според председателя на автомобилния клъстър

4 годиниИкономика 5 Боряна Райчева

"Това е един футболен мач. Ние сме на резервната скамейка, но може би всеки момент ще влезнем в играта." Това заяви Росен Плевнелиев като председател на автомобилния клъстър относно ситуацията с "Фолксваген".
Според него, автомобилният клъстър е по свободен да дава идеи. Важно е правителството да инвестира в привличането на този стратегически инвеститор.
Тази фабрика ще промени изцяло икономиката на България и трябва да действаме именно сега.
Според бившия президент "логиката на просяка не е добър съветник" и не трябва да смятаме, че нямаме възможност да съдействаме на "Фолксваген".  
"За пръв път сме готови да играем голямата игра. България и Турция са на финала, но Словакия и Чехия също се целят в тази възможност. И преди сме раздавали пари, но на нестратегически лидери, а този път има смисъл. България е готова да привлича стратегически мегафабрики", допълни още председателят на автомобилния Клъстър.