София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ПЛЕВНЕЛИВ: ЕЛЕКТРОННОТО ГЛАСУВАНЕ ЩЕ БЪДЕ ДОСТОЕН ЖЕСТ

ДЪРЖАВНИЯТ ГЛАВА СЕ СРЕЩНА С БЪЛГАРСКАТА ОБЩНОСТ В САО ПАУЛО

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Въвеждането на електронното дистанционно гласуване ще бъде достоен жест на българската държава към българите, където и да се намират по света. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на среща с българите в Сао Пауло. Държавният глава пристигна на посещение в икономическия и финансов център на Бразилия, за да се срещне с представители на най-голямата българска общност в латиноамериканската държава.

Президентът даде висока оценка и окуражи родолюбивата дейност на неделното училище в града, което е единственото българско училище в Южна Америка. През учебната 2015-2016 година в училището се обучават 44 ученици, включително чрез дистанционно обучение и консултации. В българското неделно училище се изучават български език, история, традиции и фолклор за ученици в предучилищна възраст и в паралелки от I до VI клас. Пред сънародниците ни президентът Росен Плевнелиев обяви, че след разговорите си с политическото ръководство на Бразилия, в страната ни през 2016 г. предстои да пристигнат министрите на образованието и на високите технологии на Бразилия. В последния ден от посещението си в Бразилия, държавният глава ще открие в Сао Пауло втори бразилско-български бизнес форум, след което ще отпътува за Аржентина.