София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пловдивчани на протест срещу построяването на сграда в район „Южен“

Пловдивският кмет заяви, че документите за строежа са изрядни

пропускане
4 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Над 300 протестираха в Пловдив срещу застрояването в район "Южен". Техните искания са да не се позволява върху малкото останали зелени площи да се издигат нови жилищни сгради.  Настояват на мястото да бъдат направени  детски и спортни площадки.

 

Теренът между булевардите „Никола Вапцаров“ и „Македония“ е частен и е бил подготвен за започване на строителство преди няколко дни, разказаха протестиращите, които живеят в съседните блокове.

 

От своя страна, новият кмет на Район „Южен“ Костадин Язов заяви, че документите за строеж са законово изрядни.

Протестиращите обявиха, че ще търсят възможности да отстояват правата си и в съда. Категорични са също, че няма да допуснат започване на строителството.

Припомняме, че конфликтът избухна, когато стана ясно, че  фирма иска да строи на метри от кметството на район "Южен". По план сградата ще бъде П-образна, на шест етажа.  Ще бъдат изградени 148 апартамента и подземен паркинг.