София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

По Ваш сигнал! Пълен абсурд в София

Защо едва след намесата на медиите, институциите започват да си вършат работата?

пропускане
5 годиниОбщество 6 Боряна Райчева

Зрители на телевизия Евроком недоумяват, защо институциите започват ефективно да работят едва след намесата на медиите.

По рано през деня стана ясно, че жителите на кв. Манастирски ливади - изток, с цената на двугодишни протести и то пред дома на столичния кмет Йорданка Фандъкова, са си извоювали изграждането на детска площадка в квартала. Тя е трябвало да заработи още през месец юли миналата година, но това половин година по-късно все още не се е случило.

Към днешна дата единственото подобно съоръжение за децата от квартала стои затворено. Причината - не е завършено. Детските катерушки и пързалки са отдавна монтирани, поставена е мека настилка, но оградите, които забраняват достъпа на родители и деца все още не са премахнати. С този абсурд хората живеят вече половин година.

След излъчен репортаж в ефира на BTV, столичния кмет Йорданка Фандъкова обяви, че има основателни причини за забавянето, но площадката ще заработи след три седмици.

В писмо изратено до нашата редакция, зрители на телевизия Евроком споделят, че повече от три месеца не са виждали никой да работи на терена. Случайно или не, днес след излъчения репортаж и обещанието на кмета, в района кипи усилена дейност. На мястото има багер и бригада, която е започнала работа точно два часа след предаването.

Публикуваме любителските кадри, които ни изпратиха живущите в квартала.