Гледай
на живо

Почина народната певица Надежда Аджова

Половинката от сестри Аджови беше на 70 години

На 70-годишна възраст почина народната певица Надежда Аджова.

Скръбната вест бе съобщена на официалната страница на сестри Аджови във Фейсбук. „С огромна тъга съобщаваме, че на 3 юли 2018 г. след кратко боледуване почина Надежда Аджова. Вярваме, че половинката от сестри Аджови е на по-добро място и невероятният ѝ глас звучи в небесния хор от ангели! Благодарим за стотиците песни и незабравими мигове на сцената и в живота! Поклон!”, гласи съобщението.

Последно сбогом с певицата всеки може да си вземе в петък - 6 юли, от 11:00 часа в ритуалната зала на Централните софийски гробища.

Вяра и Надежда Аджови с български народни певици, близначки. Родени са в гр. Самоков на 6 септември през 1947 година. Още на 16-годишна възраст стават популярни и извън родния си град с изпълнението на песните "Айде, легнала е Лиляна" и "Море, много ми я хвалят", които стават хитове в програмата на Радио София.

През 1963 г. печелят наградата за дует на България с песента "Мари, Румено".

През 60-те и 70-те годиани на миналия век близначките са отдадени на народните песни. В началото на 1980-те години започват изявите им и като изпълнителки на стари градски песни.