София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Подготвят нов антитерористичен център

Борисов с критика и благодарност към медиите за случая в Пловдив

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Подготвят нов антитерористичен център, който ще заработи на територията на страната ни, заяви пред медиите премиерът Бойко Борисов.
 
"В момента сме подготвили мястото. като станем готови ще го финансираме. Имаме отделени средства. така че много тихичко ще го направим."
Относно изтеклата самоличност на момчето от Пловдив, обвинени за подготвяне на терористичен акт, министър-председателят защити службите и упрекна част  от медиите.
 
"Ние нямахме как да не оповестим случая, защото той влиза в съда Ние можем да го скрием такъв случай, в съда не можем да го скрием. Така, че дайте да си мерите приказките и вие.", се обърна към журналистите Борисов
Коментар по случая в Пловдив направи и вътрешния министър Младен Маринов, който обясни, че ще бъде извършена вътрешно разследване, но на този етап е на мнение, че не е имало теч от страна на службите.