София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Подкрепа за обвинената в насилие учителка

Жители на село Яна излязоха на протест

4 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Жители на село Яна излязоха тази сутрин на протест в подкрепа на обвинената, в проява на насилие срещу ученик, учителка. 
 
Припомняме, че преди няколко дни ученичка постъпи в “Пирогов” с комина травма. Според родителите на 12-годишното момиче учителката по физическо, в изблик на агресия, е повдигнала чин, с който е ударила в корема детето. Директорката на училището призна, че преподавателката е по-избухлива и обеща да проучи случаят, а министърът на образованието Даниел Вълчев коментира пред журналисти, че подобно поведение е недопустимо. Всичко това доведе до възможността учителката да бъде дисциплинарно наказана.
 
Според излезлите днес в нейна подкрепа родители обаче, изнесената информация не била вярна. Те твърдят, че бабата на постарадалото дете е идвала в училище да се саморазправи с преподавателката и дори й е нанесла физически травми. Недоволните родители от селото твърдят, че обвинената в насилие госпожа Стоянова е добър учител. 
 
Дъщерята на учителката заяви, че разпространената версия на пострадалите не отговаря на истината. Според нея потърпевшото момиче, с още три свои съученички, е откраднала от чантата не майка й, 300 лева.Освен отова децата искали да отмъстят на преподавателка, защото не я харесвали, и решили, че това е най-добрият начин.