Гледай
на живо

Подробности за загиналия матрос

Предполага се, че е починал, вследствие на здравословен проблем

Подробности за загиналия матрос Най-вероятната причина за смъртта на 36-годишния матрос от Военноморските сили Спас Пенчев, настъпил... thumbnail text
Най-вероятната причина за смъртта на 36-годишния матрос от Военноморските сили Спас Пенчев, настъпила в барокамерата на Военноморската болница във Варна, е внезапно възникнал здравословен проблем, съобщиха от Военното министерство.
 
Според посоченото от ведомството инцидентът е станал докато мъжът бил на процедура по време на годишни медицински прегледи, на които е имало и симулация на водолазни спускания. В барокамерата заедно с матрос Пенчев са се намирали общо 4-рима души. Другите трима към момента са в добро състояние.
 
Те са и хората, които са сигнализирали за наличието на проблем. Присъстващият наблюдаващ лекар незабавно е указал помощ на военнослужещия, но не е успял да предотврати фаталния изход. 
 
Повече детайли по случая и точните причини за трагедията ще бъдат съобщени след приключване на съдебното следствие.
 
Лекарите във Военноморската болница в морската столица са категорични, че барокамерата, в която е починал матросът е сертифицирана, както за медицински изследвания, така и за провеждането на тренировки на водолази от флота, именно по времето на такава имитация на спускане е починал матросът.
 
Ръководството на Министерството на отбраната изказва съболезнования на семейството и близките на матрос Пенчев.