София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Поход за семейството: Законът за социалните услуги прокарва Стратегията за детето

Ивайло Тинчев: Нямаме доверие и то с основание

4 годиниОбщество 8 Боряна Райчева

С новия закон за социалните услуги НПО-тата застават между родители и деца. Това означава, че има задължителни услуги, които принуждават едно дете да се консултира, да му се казва какво да прави, а родителят да не знае. Ние 20 години чакахме държавата да се намеси и да не позволи НПО-тата да се слеят с нея. Това заяви Ивайло Тинчев, председател на Национална асоциация ''Поход за семейството'' във връзка с промените заложени в новия Закон за социалните услуги. По думите му в закона има конфликт на интереси.

Нямаме доверие и то с основание. В момента в преходните документи са заложени над 10 промени и ние не сме ги виждали. Според самия закон промените ще бъдат направени, след като e приет. Противопоставянето на майки с деца с увреждания с родителските организации е изключително грешно, обяви Тенчев, като добави, че от асоциацията са били наясно, че след като Стратегията за детето не беше приета, сега тези промени ще влязат в този закон. Идеологията е същата. Идеологията е грешна, допълни още Тинчев.