София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пожар избухна в сградата на руското министерство на отбраната

Огънят е локаизиран

8 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Пожар избухна в сградата на руското министерство на отбраната на улица "Знаменка" в центъра на Москва. Огънят е обхванал 3500 квадратни метра, съобщиха източници от аварийните служби, цитирани от ТАСС.

Пожарът е започнал от третия етаж на сградата. Огънят вече е локализиран. На мястото са пристигнали началникът на генералния щаб Валерий Герасимов, първият заместник-министър на отбраната Руслан Цаликов и заместник-министърът на извънредните ситуации Александър Чуприян, както първият заместник-кмет на Москва Пьотър Бирюков.
В потушаването се включиха 253 души и 72 единици техника, включително 17 подемни механизми.
По предварителни данни е пострадал един пожарникар, който е получил топлинен удар и му е оказана медицинска помощ на място.
Пожарът е от най-високата пета категория на сложност. Огънят се е разпространил на всичките пет етажа на сградата, построена в края на 18-и век. Гасенето беше усложнено от силния вятър.