София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пожар уби четирима в Манила

Двама са блокирани в горящия хотел

6 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

Пожар избухна днес сутринта в хотел във филипинската столица Манила. При инцидента са загинали най-малко четирима души, съобщи Ройтерс. Единият от загиналите е охранител. В болница са откарани най-малко 6 човека, пострадали от тежкия дим.

Двама души са хванати в капана на огъня на петия етаж в хотел „Манила Павилиън“, съобщи  Джони Ю, ръководител на офиса за управление на намаляването на риска от бедствия в Манила. По-рано бе съобщено, че в хотела са блокирани 20 човека.

"Имаме доклади, идващи от Бюрото за противопожарна защита, че те виждат от петия етаж двама души, но те са живи", каза Ю и посочи, че се обмисля начин как да бъдат измъкнати безопасно от горящата сграда.

Останалите гости на хотела са евакуирани. Пламъците вероятно са тръгнали от втория етаж на, където имало ремонт.

Полицията и пожарникарите блокираха района около хотела, който се намира в сърцето на туристическия район на Манила, за да позволи на десетки противопожарни камиони да се приближат и да помогнат за борбата с пожарите.