София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Пожар в асансьора в Блок 5 в „Дружба1“ стана причина за междусъседски скандал

Неразбирателството е между домоуправителя и останалите в блока

7 годиниКрими 27 Боряна Райчева

Пожар горя тази нощ в асансьорната шахта на Блок 5 е столичния квартал „Дружба 1“. Огънят тръгнал от асансьора на първия етаж, който отдавна не работи, а в него са хвърляни отпадъци.

Към 2 часа през нощта живеещите в сградата усетили миризма на дим. След като установили, че има пожар, позвънили веднага на 112.

Инцидентът обаче стана причина за междусъседски скандал между домоуправителя Георги Каменов и останалите съседи.

Входът и дограмата, за които говорят съседите в блока са сложени наскоро. В края на февруари към нас се обърна домоуправителят Георги Каменов, който беше имал спречкване с някои свои съседи. Тогава той каза, че е успял да събере пари, за да смени дограмата на стълбището, но няколко семейства не са дали пари. Това била и една от причините за свадата. Напрежението в блока обаче, между Георги и съседите му продължава да расте.

След като разпитахме съседите от блока, те предложиха да се качат с нас до шестия етаж, където живее Георги, който по рано заяви, че се страхува да слезе пред входа и да говори.

Домоуправителят твърди, че никога не е викал скинари или футболни агитки, които да създават безредици.

Конфликтът между семействата се задълбочава, а Георги Каменов обмисля да се изнесе от блока.