София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Загинали и множество пострадали при взрив във Варна

Случил се е в жилищен блок

4 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

Жена е загинала, а други 18 души са преминали през токсикологията на варненска болница, седем от които с обгазяване, след като снощи избухна взрив в апартамент в блок 302 в квартал "Владислав Варненчик" в морската столица. Жилище на четвъртия етаж в сградата е изцяло разбито от взрива, съобщават още от полицията.
 
Три деца на 2, 10 и 17 години са настанени в лечебно заведение  с обгазяване. По-късо валсите допълват, че и трима възрастни са приети със същите симптоми. На място веднага са  пристигнали линейки и медици, които са оказали първа помощ на хората, извеждайки ги от горящия вход. В апартамента, в който е избухнал взрива е е живял 60-годишен мъж на семейни начала с жена, в която бил в конфликт.Малко след 7 часа от петия етаж беше свалена и възрастна жена.
 
Изяснява се състоянието на още една жена, установена при разчистването на мястото. Пожарът към момента е потушен , а причините за възникването му тепърва ще се изясняват, по случая е започнало разследване.