Гледай
на живо

Пожар в Париж: 8 жертви, десетки ранени

Работят по възможността за умишлен палеж.

Пожар в Париж: 8 жертви, десетки ранени Пожар избухна в жилищна сграда в югозападната част на Париж, при който загинаха 8 души и бяха ранени... thumbnail text

Пожар избухна в жилищна сграда в югозападната част на Париж, при който загинаха 8 души и бяха ранени 27, единият от които е в изключително тежко състояние, съобщиха местните медии. Сред ранените има и трима пожарникари.

Инцидентът се е случил в 1:00 часа през нощта в 8-етажна сграда в модерния аристократичен 16-ти район на френската столица. Работи се по версия за умишлен палеж.

Около 200 пожарникари са взели участие в гасенето на пожара, като трима от тях са с леки наранявания.

"Броят на пострадалите може да се увеличи, тъй като огънят все още бушува на 7-ми и 8-ми етаж" на блока, заяви говорител на пожарната за АФП. Към 6 сутринта българско време пожарникарите още не бяха достигнали последните етажи на сградата и не се знае окончателния брой на жертвите.

Някои от засегнатите се качили на близките покриви, за да избягат от дима и пламъците и е трябвало да бъдат спасени от пожарникарите. Около 3:30 часа пожарните екипи са завършили евакуацията на блока, но все още се борят с пламъците. Няколко околни сгради също са евакуирани.

Жена е била арестувана заради смъртоносния пожар. От полицията съобщиха, че работят по възможността за умишлен палеж.

Парижкият прокурор Реми Ейтс заяви, че жена, живееща в заможния 16 район, е била задържана от полицията. Полицията е повдигнала обвинение за умишлен палеж.