София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пожарът в района на ТЕЦ“Сливен“ е овладян

Няма пострадали, не е ясно какви са причините, довели до инцидента

6 годиниИнциденти 3 Боряна Райчева

Пожарът в района на  ТЕЦ-Сливен, възникнал снощи  около 20 часа вече е локализиран и овладян, но огънят все още не е загасен, това съобщиха полицията в града и допълниха, че все още не е ясна причината, довела до избухване на огъня. 
 
В потушаването на огъня са се включили огнеборци от Сливен, Ямбол и Нова Загора. В топлоцентралата продължават да горят бали слама, но няма пострадали, това  коментира пред БНР областния управител на Сливен Чавдар Божурски. 
 
Отзовалите се  снощи на място екипи веднага са започнали да  обливат въглищата и околните сгради, за да предотвратят пожар в самия ТЕЦ, но по-късно идва и сигнал за други два пожара на около 100 метра, в складовете на завод „Динамо“ и завод „ЗММ“ в Сливен.
 
Горящите бали със слама са използвани за изгаряне на отпадъци, но няма данни за замърсяване на въздуха, както и опасност за сградите, Работата на ТЕЦ-а не е спирала.
 
Работата на пожарникарите е силно затруднена, заради силният вятър, който в Сливен  достига 144 км/ч.
 
 
Припомняме, че вчера, над 4 часа екипа на пожарната от Пловдив и Карлово потушаваха пожар в района на град Баня, Карловско. В гасенето участваха 25 служители на Държавното горско стопанство. Там отново ситуацията беше усложнена  от силния вятър.