София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Полицай удържа с голи ръце минибус, висящ от мост

Супергероят е държал автомобила само за едно от колелата

6 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

Британски полицай държа 15 минути товарен минибус за едно от колелата, спасявайки го да не падне от мост, съобщи "Дейли мейл". Инцидентът е станал недалеч от град Лийдс. Шофьорът на буса не се справил с управлението, колата се преобърнала с колелата нагоре и почти цялата изскочила извън моста. Самият шофьор нямало как да излезе от висящата над водата кабина.

Пръв на произшествието пристигал полицаят Мартин Уилис и като видял как возилото почти цялото виси извън моста, хванал го за едно от колелата, за да го задържи от падане. "След като удържах колата, за да престане да се люлее от вятъра, не мога да опиша какво облекчение изпитах, когато дойде пожарно-спасителната служба на Уест Йоркшир", написа полицаят в Twitter, където публикува снимки от местопроизшествието.

Спасителите изтеглили фургона от ръба на моста и го обърнали в нормално положение с помощта на специални въжета. 22-годишният шофьор е настанен в болница без опасност за живота.

В Twitter нарекоха Уилис "супергерой".