София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Полицай загина при катастрофа край Котел

25-годишният Вилиан Димов изпусна управлението на хлъзгав път

6 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

25 г. мъж от с. Жеравна загина в изключително тежко ПТП край Котел. Откаран в критично състояние за лечение в Сливен, няколко часа по-късно младия полицай В. Д. почива вследствие на тежките травми. При излизане от десен завой в условия на мокра и хлъзгава пътна настилка, водача на лек  автомобил WF GOLF  IV губи управление над колата и връхлита върху идващия в насрещното платно лек автомобил RENAULT управляван от 56 годишен мъж от гр. Хасково.

На мястото на тежкото произшествие пристигна и родственик на пострадалия от Жеравна, който обясни, че момчето е служител на МВР и работи в Бургас, но сега бил в отпуск за няколко дни и всеки ден идвал по това време до Котел за да спортува в градската фитнес зала.

За близо  половин час движението през котленски проход беше затворено за да може катастрофиралите коли да бъдат евакуирани от екип на пътна помощ Котел. Дежурни от фирмата за пътно поддържане почистиха и обезопасиха мястото на произшествието. По случая е образувано следствие.