София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Полицейски шеф даде оставка след побоя в Галиче

Началникът на полицията в Бяла Слатина напусна постта

8 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Шефът на Районното управление на МВР в Бяла Слатина Красимир Йончев е подал оставка, съобщиха от полицията във Враца. Мотиви не се посочват. Решението му обаче идва след поредния случай на побой в село Галиче, което се намира в общината. 30-годишен мъж, свидетел по делото срещу кмета на Галиче Ценко Чоков, беше пребит в заведение на автогарата в селото. Пред полицията той е обяснил, че е пребит от двама братя, защото им дължал пари за кола, която купил от тях. По-късно обаче мъжът каза, че с нападателите е бил и големият син на Ценко Чоков - Спас. По думите му то е бил нападнат, защото е свидетел в разследването срещу Чоков.
От полицията съобщиха, че извършителите на побоя са двама братя - на 38 и 35 години от Мездра, които са задържани. Самият Чоков и другият му син са в ареста от началото на юни по обвинение в участие в престъпна група.