София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Издирват убиеца на таксиметровия шофьор от Разград

Заподозряният е 30-годишен, куца и говори турски

5 годиниПравосъдие 3 Боряна Райчева

Полицията издирва убиеца на таксиметров шофьор, чието тяло беше намерено късно снощи на пътя между Разград и село Дянково.
 
Жертвата е 63-годишният Красимир Иванов, работещ в таксиметрова компания в града.
 
Според информацията, която е известена на този етап, шофьорът е качил клиент от автогарата в Разград за курс до село Дянково. По средата на пътя – той го нападнал с нож.
 
От полицията в Разград дадоха пред bTV подробности по случая.
 
След убийството, извършителят изнесъл тялото на жертвата от автомобила и го завлякъл в близката гора. Преминаваща наблизо жена видяла колата, която вече била извън пътното и разхождащият се наблизо извършител на престъплението. Тя решила, че е станала катастрофа и качила убиеца в колата си, като го закарва до Разград. Там мъжът изчезва, но преди това е заснет от охранителна камера в града.
 
От прокуратурата в Разград съобщиха пред bTV известното до този момент за предполагаемият извършител на тежкото престъпление.
 
Таксиметровите шофьори в Разград са силно притеснени от убийството на своя колега. Те споделиха, че жертвата е работила предимно нощни смени, като не е бил конфликта личност и всички са в шок от случилото се.
 
Оръжието на убийството все още не е намерено, въпреки че районът на престъплението  многократно  е обходен от разследващите полицаи.