София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Политически проект „Ние гражданите“ ще се бори със статуквото

Това заяви ген. майор Валери Григоров, един от създателите му

пропускане
5 годиниПолитика 107 Боряна Райчева

"Ще се борим с мафиотския модел на управление на държавата." Това заяви един от създателите на политическия проект "Ние гражданите" – ген.майор Валери Григоров – пред камерата на Евроком. Той коментира основните предизвикателства, които неговите съмишленици ще се опитат да преодолеят.

Григоров формулира като основен проблем мафиотското управление на държавата, което поставя личния интерес пред обществения и по този начин изцяло елиминира възможността гражданите да участват в управлението.

Точно това е била и първоначалната идея за създаването на политическия проект, заяви Григоров. Посредством обединение на НПО-та и граждански организации от „Ние гражданите“ ще се опитат да дадат глас на хората, които са тъканта на гражданското общество.

Основната цел, която партията си поставя, е промяна на криминалния модел на управление на държавата и замяната му с политическо ангажиране от страна на гражданите.

Поне 40 граждански организации ще се включат в партията.