София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Политици молят за прошка

Поводът – Сирни Заговезни

6 годиниЛюбопитно 20 Боряна Райчева

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов реши да спази традицията за искане на прошка на днешния Сирни Заговезни, добавяйки към нея и щипка модерност. Лидерът на депутатите в партията  даде и потърси извинение за стореното волно и неволно, адресирайки посланието си го всичките си приятели във Фейсбук.
 
„Приятели, в днешния  ден на Сирни Заговезни, прошка давам на всички и прошка искам. Ако волно или неволно съм сгрешил пред някой от вас-прощавайте! И Господ да прощава!“-написа Цветанов в личната си страница в социалната мрежа.
 
Примерът му явно се оказа заразителен, тъй като столичният кмет Йорданка Фандъкова, член на същата партия, направи същото.
 
"В днешния ден моля за прошка всеки, който се е почувствал обиден или разочарован от мои думи или действия. Когато със сърцето и ума си се водиш от добри цели, тогава работиш с вяра и с хъс, но това не значи, че не можеш да сгрешиш.
Убедена съм, че можем да решим още много проблеми, а доверието Ви е това, което ми дава най-големите сили.
Прощавайте и бъдете простени. И от прошката, която искаме и даваме днес, да се учим на смирение пред Бога и на помирение с ближните ни и с нас самите, защото “който обича много, много му се прощава”.- написа Фандъкова.