София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Полският премиер обеща пълна проверка на министерствата в страната

След всяко заседание Шидло обеща брифинги

7 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

Премиерът на Полша Беата Шидло възнамерява да извърши одит на всички министерства на страната, като започне със сектора на сигурността.
От сряда в продължение на две седмици ще се проведе инспекция на всички министерства, при която министрите ще представят предложение за нови действия, които да бъдат приложени от правителството, заяви Шидло във вторник на пресконференция, която беше предавана по полската телевизия.
В сряда ще бъде проведена среща с ръководителите на Министерството на отбраната и Министерството на вътрешните работи. След всяко заседание Шидло обеща брифинги, по време на които ще докладва за работните планове на агенциите. Също така, ще бъдат обсъдени нереализирани планове на министерства и причините за това.
В отговор на въпрос дали по същото време се очакват персонални промени, или реорганизация в министерствата, премиерът подчерта, че целта на проверката е да се маркират областите на работа, но ще бъде обсъден въпросът за подобряването на дейността на държавните и обществени институции. Като пример за такова подобрение Шидло даде премахването на министерството на държавната хазна през 2016.