Гледай
на живо

Помпео и Меркел обсъждат глобални предизвикателства

Тема е било и разрешаването на безмитните бариери пред търговията

Помпео и Меркел обсъждат глобални предизвикателства Американският държавен секретар Майкъл Помпео обсъди в Берлин с германския канцлер Ангела Меркел сът... thumbnail text

Американският държавен секретар Майкъл Помпео обсъди в Берлин с германския канцлер Ангела Меркел сътрудничество в борбата с глобалните предизвикателства. Това се казва в изявление, разпространено в петък от шефа на пресслужбата на Държавния департамент Морган Ортегус.

"Държавният секретар на САЩ и германският канцлер обсъдиха съвместните усилия на двете страни, обединявайки Германия и разпространявайки свободата в Европа," се казва в текста. "Майкъл Помпео и Ангела Меркел също разгледаха общите приоритети и важната роля на американско-германското партньорство в отговор на глобални и нови предизвикателства." ,

Помпео обмени мнения по въпроси от взаимен интерес, включително „Иран, Китай, Русия, Сирия и Украйна“ по време на среща с германския министър на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер.

Американският държавен секретар се срещна с финансовия министър Олаф Шолц. Страните обсъдиха необходимостта от разрешаване на безмитните бариери пред търговията, гарантиране на телекомуникационната сигурност и „подкрепа на Украйна срещу руската агресия“.