София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пореден инцидент с автобус на пътя

Няма пострадали

5 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

Пореден инцидент с  автобус на пътя само в рамките на няколко дни.
От Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщават за пламнал рейс на АМ "Хемус" в посока Варна при пътен възел "Правец".
 
Шофьорът и няколко пътници незабавно са напуснали превозното средство. Екип на пожарната веднага се отзовал на повикването и е изгасил огъня своевременно. Няма пострадали. 
 
Според първоначалната информация, в автобуса са пътували работници. След  избухването на огъня, на място е изпратен друг рейс, за да ги превози.
Инцидентът се е случил към 15:00 часа, а от 15:30 часа движението в участъка е възстановено и се извършва без усложнения.
 
Припомняме, че в петък на пътя Бяла-Русе автобус с турска регистрация изгоря до основи, като за щастие в него нямаше пътници, а тримата шофьори вътре успяха да излязат от него невредими. 
 
Същият ден, друг рейс, движещ се по пътя Пловдив- Марково Пловдив пък с 35 пътници в него, падна в канавка, като по чудо няма жертви и пострадали. Впоследствие стана ясно, че 35-годишният водач е с изтекла шофьорска книжка.