София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пореден протест на медицинските сестри днес

Синдикатът на МВР иска по-високо заплащане на нощния им труд

5 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Пореден национален протест на медицинските сестри за реформи в системата на здравеопазването ще се проведе от 15 часа пред Народното събрание.
Те получават подкрепа от синдиката на служителите на МВР, като членове на синдиката ще се присъединят към днешния протест, става ясно от писмо на организацията, изпратено до медиите.
От синдиката смятат, че ниското допълнително заплащане за нощен труд на хора, които спасяват човешки животи е не само недостойно, но и граничещо с унижението. И напомнят, че идентично е възнаграждението и на българските полицаи и пожарникари.
От Синдикалната федерация заявяват, че е крайно време минималното допълнително възнаграждение за нощен труд да бъде актуализирано и да бъде променено националното законодателство.
А основните искания остават - стартово възнаграждение от две минимални работни заплати, по-добри условия на труд, законодателни промени и цялостна реформа в здравеопазването.