София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Поредна агресия на пътя

Пребили са млад мъж и приятелката му

5 годиниКрими 2 Боряна Райчева

Поредна проява на агресия по пътищата на страната. Този път актът на насилие е извършен на оживен булевард в морската столица Варна, като обект на атаката са били млад мъж и приятелката му.
 
Ивелин Илиев, приятелката му Катрин и тяхна позната спрели на бензиностанция на бул. „Васил Левски” в района на кв. ”Чайка”, като до тях паркирал автомобил, в който пътували четирима млади мъже. Докато Ивелин бил на касата, те отправили неприлични жестове към Катрин, на които тя oотвърнала.
 
След като колите потеглят, следва екшън, достоен за нискобюджетна холивудска продукция, разказват потърпевшите. Накратко, двете коли се засичат на светофар, а младите мъже започват да обиждат Илиев и да го приканват да слезе от автомобила си, за да си разчистят сметките с него. Потърпевшият обаче преценява численото превъзходство на противниците си и избира да не слезе, което провокира биячите да продължат с гонката.
При следващия светофар идава ред на нападението. Стъклото на шофьорската врата на колата на Ивелин било счупено с метален бокс. 
 
Шофьорът бил изкаран от колата и удрян с юмруци и ритници, докато изпаднал в безсъзнание. В същото време с бокс била нападната и Катрин, на която са избити четири зъба. След побоя, биячите се качили в колата си и потеглили. 
 
Сигнал до полицията подали очевидци на побоя. Знае се и регистрационният номер на автомобила на нападателите. По-късно е установена и самоличността им. 
 
От разследващите Ивелин научил, че биячите са варненци. След като не били открити на адресите си, са обявени за общодържавно издирване.  Пострадалите са твърдо решени да съдят нападатели си.