София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Поредна експлозия в Шри Ланка

През последните дни от атентата загинаха над 350 души

5 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

В западната част на Шри Ланка е настъпила нова експлозия. За това съобщава местното издание News First, позовавайки се на говорителя на полицията Руван Гунасеар.
Взривът се е случил в град Пугода, който се намира на 37 километра от столицата на страната - Коломби. Полицията на Шри Ланка установява обстоятелствата на взрива. Няма информация за жертви.
По-рано стана известно за планове на терористите да организират няколко експлозии по време на погребението на жертвите на терористичните актове от последните дни.
На 21 април в Шри Ланка се случиха осем експлозии. Според последните данни са загинали 359 души, повече от 520 са ранени. На следващия ден в столицата на Шри Ланка настъпи нова експлозия: по бомба избухна в микробус, паркиран до една от църквите на града.
На 23 април Ислямска държава пое отговорност за организирането на атаките в Шри Ланка. Нейни представители заявиха, че целта на атаките са християни и граждани на държави, принадлежащи към военната коалиция, която се сражава с терористите.
Общо 60 души бяха арестувани по време на разследването. При нападенията няма пострадали българи.