София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Поредно жестоко убийство на жена у нас

Трупът е намерен в жилище на неин познат

5 годиниКрими 13 Боряна Райчева

Поредна убита жена в България. Тялото на жертвата е намерено, намушкано с нож, в апартамент в Горна Оряховица. Жилището е собственост на неин познат, за когото се твърди, че е наркозависим.
 
 Съседите разказват, че през част от нощта, предхождаща деня, в който е подаден сигнала за убийството, от дома на мъжа се е чувала силна музика.
 
Информация за случилото се е постъпила на телефон 112 вчера в 17, 28 ч. от 36- годишен мъж от железничарския град. По данни на полицията човекът, който е съобщил за убийството е именно наркозависимият Светьо, в чийто дом е намерен трупът на жената. 
 
На адреса незабавно са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ, които са установили множество наранявания по тялото и са констатирали смъртта й. На мястото е извършен оглед. Предстои установяването на самоличността на жертвата по категоричен начин. 
 
Властите съобщават, че има заподозряно лице, като съпричастно към деянието, като допълват, че то е обявено за общодържавно издирване. 
По случая е образувано досъдебно производство.   
 
Престъплението се случва само няколко седмици, след като от неправителствената организация "Български фонд за жените" изнесоха тряскаща статистика, според която от началото на 2018-та година до края на октомври у нас 22 жени са убити от свои бивши или настоящи партньори.