Гледай
на живо

Порноактриса съди Доналд Тръмп

Причината е споразумение за неразкриване на информация

Порноактрисата Сторми Даниелс, заведе дело срещу американския президент Доналд Тръмп заради споразумение за неразкриване на информация и валидността му. Звездата от филмите за възрастни, чието име е Стефани Клифърд, иска от Върховния съд на Лос Анджелис да обяви споразумението с представител на държавния глава да не разгласява нейната връзка с политика отпреди десетина година за нищожно, съобщават световните медии.

По думите й документът няма правна сила, защото върху него не фигурира подписът на Тръмп.

Тя твърди, че адвокатът на Доналд Тръмп – Майкъл Коен й е платил 130 000 долара, за да не разкрива конфеденциални данни за американския президент и неговите интимни връзки. Тогава Тръмп е бил женен за Мелания.

Президентът на САЩ отхвърли обвиненията на порнозвездата, а тя твърди, че с Тръмп са имали сексуален контакт един път, а в продължение на няколко години са имали платонична връзка.

Майкъл Коен от своя страна също отрече въпросната афера на Тръмп като дори приложи писмо, за което твърди, че е подписано от Даниелс и в което тя също отрича аферата и заплащането на огромната сума.

Даниел обаче отрече да е подписвала такова писмо в интервю за американска телевизия, след което адвокат Коен промени историята, заявявайки, че е платил сумата, но от собствения си джоб и за друга причина.