Гледай
на живо

Порошенко склонен да преговаря с Путин

Украйна очаква руска намеса на президентските избори в страната

Порошенко склонен да преговаря с Путин Президентът на Украйна Петро Порошенко не изключва двустранни разговори с руския лидер Владимир Пути... thumbnail text

Президентът на Украйна Петро Порошенко не изключва двустранни разговори с руския лидер Владимир Путин, но смята, че "сложните въпроси" трябва да бъдат решени с участието на международни партньори. Това съобщи ръководителят на украинската държава, информират от Риа Новости.

Въпреки това, според него, позицията на Киев очевидно ще бъде по-слаба без подкрепата на "световни партньори в про-украинската коалиция".

По-рано Порошенко заяви, че смята Путин за противник на предстоящите президентски избори в Украйна. „Всичко, което отслабва Украйна, укрепва Путин. Сегашният ни избор е или за Украйна, или за Русия, каза украинският лидер.

Той коментира също, че Русия е подготвила план за вмешателство на президентските избори в Украйна.

През ноември 2018 г. Путин и Порошенко посетиха в Париж по повод събития, посветени на стогодишнината от края на Първата световна война. Въпреки това, според информацията на говорителя на руския лидер Дмитрий Песков, не е имало разговор между двамата президенти.