София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Портрет на Путин замени този на Тръмп в Колорадо

Не е известно кой е извършител на деянието

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

В сградата на Капитолия в Колорадо е изобразен портрет на руския президент Владимир Путин вместо снимка на президента на САЩ Доналд Тръмп. Снимка на "новия американски президент" бе публикувана от държавния сенатор Стив Фейнбърг в неговата Twitter сметка.

Сенаторът е съпроводил публикацията с игрив коментар "Путин, президент на Съединените щати“.

Според портала 9News случката е от 26 юли. Неизвестнен човек е поставил в галерията с портрети на американски президенти образа на Путин на мястото, където трябва да бъде портретът на Тръмп.

В момента няма картина на Тръмп в залата, тъй като парите за поставяне на президентския портрет все още не са събрани. 9News пише, че снимката на Фейнбърг е реална.

Уточнява се още, че портретът на на Путин, който висеше в Капитолия, не се е задържал длъго – той е бил почти веднага видян и свален. Все още не е известно кой е сложил протретът на руския президент на това място.