Гледай
на живо

Постоянен арест за мъжа убил събругата си във Варна

Апелативен съд – Варна потвърди решението си

Апелативният съд във Варна потвърди постоянния арест на Борислав Н., привлечен като обвиняем за убийството на съпругата си.

Припомняме, че преди седмица Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо 41-годишния обвиняем като се позова на събраните още в първите часове доказателства, гласни свидетелства и други материали.

Жалбата на защитата срещу първоначалния му арест не е уважена.

Адвокатът на Борислав твърди, че няма категорични доказателства, които да го свързват с убийството на съпругата му, но тези аргументи не бяха споделени от апелативния съд.

Според първоначално събраните доказателства в семейството имало проблеми, довели до решение за разтрогване на брака, а първото дело било насрочено за 26 февруари тази година. Два дни преди това, скандалът между тях за имущество, което обвиняемият искал да изнесе от общия им дом, прерастнал в побой над 40-годишната жена.

Според защитата на Борислав той и е ударил само три шамара и след това е повикал майка си, за да му помогне с багажа и двамата напуснали жилището, като оставили сама пребитата жена. По време на разследването е разпитан и хазаинът, на когото пострадалата жена се оплакала, непосредствено след побоя.

На следващия ден майката на убитата подала сигнал в полицията. Органите на реда успели да влязат в заключеното жилище през балкона и открили тялото на жената.

Експерти установили, че масивен кръвоизлив в мозъка е причината за смъртта на жената.